Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Nie jesteś katoliczka tonie zabieraj głosu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowa)
Początkujący
Spoleczenstwo sie tak za bardzo na maksa nie wku...ilo, bo dalej tylko 25% (okolo musze dodac zeby zapobiec dalszym czarno -bialym komentarzom) zaglosowalo na pis. Powodem wygranej nie jest wkurwi..e spoleczenstwa tylko jest jego rozczlonkowanie polityczne. W niektorych kregach nazywane jest to niedojrzaloscia polityczna.
To, ze ty chodzilas wkur..iona przez 30 lat to juz jest twoja prywatna sprawa. Zasatanawiam sie tylko na ile to zmieni gospodarcza sytuacje kraju, gdy wszystkich ktorych "nie lubimy" wsadzimy do wiezienia. Sorry...... myle sie Na pewno nie bylas wkur..iona gdy pis bylo u wladzy i sie kompromitowalo.
Zastanawiam sie rowniez, dlaczego wszystkie oskarzenia skierowane przeciwko czlonkom pis sa nieprawdziwe, na tomiast wszystkie ktore z tamtad wychodza sa prawdziwe ? Bardzo ciekawy spoleczny fenomen.
I oczywiscie , przyznaje ! Macierewicz jest specjalista od katastrof lotniczych i argumenty jego "ekspertow" sa niepodwazalne. I oczywiscie ...... wszystkiemu winien jest Tusk. Tylko Jarus jest nieomylny. Tusk to zdrajca narodu !!!!!
Gratuluje jeszcze raz wygranej i.......... pozyjemy, zobaczymy.
I dla rozwiania watpliwosci. Poniewaz nie mam zamiaru wracac do kraju, ktory skad innad uwielbiam, jaki by nie byl, nie glosuje w Polsce. Nie moja to juz sprawa, nie mam zamiaru wtracac sie tam gdzie nie mam na nic wplywu. Nieuczciwe byloby przechylac szale w jedna czy w druga strone tam, gdzie nie moge sie do czegos przyczynic. Realia znam tylko z opowiadan a te sa zawsze subiektywne.
Ze co?, ze nie jestem prawdziwym Polakiem? No i h.j, ale za to pieknie tancze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Krowa napisał:
Spoleczenstwo sie tak za bardzo na maksa nie wku...ilo, bo dalej tylko 25% (okolo musze dodac zeby zapobiec dalszym czarno -bialym komentarzom) zaglosowalo na pis. Powodem wygranej nie jest wkurwi..e spoleczenstwa tylko jest jego rozczlonkowanie polityczne. W niektorych kregach nazywane jest to niedojrzaloscia polityczna.
To, ze ty chodzilas wkur..iona przez 30 lat to juz jest twoja prywatna sprawa. Zasatanawiam sie tylko na ile to zmieni gospodarcza sytuacje kraju, gdy wszystkich ktorych "nie lubimy" wsadzimy do wiezienia. Sorry...... myle sie Na pewno nie bylas wkur..iona gdy pis bylo u wladzy i sie kompromitowalo.
Zastanawiam sie rowniez, dlaczego wszystkie oskarzenia skierowane przeciwko czlonkom pis sa nieprawdziwe, na tomiast wszystkie ktore z tamtad wychodza sa prawdziwe ? Bardzo ciekawy spoleczny fenomen.
I oczywiscie , przyznaje ! Macierewicz jest specjalista od katastrof lotniczych i argumenty jego "ekspertow" sa niepodwazalne. I oczywiscie ...... wszystkiemu winien jest Tusk. Tylko Jarus jest nieomylny. Tusk to zdrajca narodu !!!!!
I dla rozwiania watpliwosci. Poniewaz nie mam zamiaru wracac do kraju, ktory skad innad uwielbiam, jaki by nie byl, nie glosuje w Polsce. Nie moja to juz sprawa, nie mam zamiaru wtracac sie tam gdzie nie mam na nic wplywu. Nieuczciwe byloby przechylac szale w jedna czy w druga strone tam, gdzie nie moge sie do czegos przyczynic. Realia znam tylko z opowiadan a te sa zawsze subiektywne.

Z Toba na prawde sie nie da normalnie rozmawiac. Mecisz, przeinaczasz, wydumujesz jakies historie z mojego zycia, ze niby 30 lat chodzilam wkur...na wypisujesz bzdury, ktore z moich ust nie padly. Ze Ty nie jestes prawdziwym Polakiem (insynuujesz, ze to niby jak tak twierdze, bo przeciez do mnie sie zwracasz?). Czy ja wspomnialam cos o Maciarewiczu, jako specjaliscie od katastrof ? On objal konkretne ministerstwo i ono nie nazywa sie "...od katastrof".Nie wspomnialam, ze tylko Tusk jest winny wszystkiemu, ze Jarus jest bez skazy. Dalej pierd.... smutki o "wszystkich, ktorych nie lubimy", a bylo tylko od odsunieciu bezkarnych wspolpracownikow bezpieki, agentow prosowieckich od pelnienia funkcji publicznych(Ty juz nawet wiezieniem wymachujesz..) Podales, jakies oskarzenia w stosunku do okreslonych osob z PIS, a ja napisalam, ze sa niewinni ?

Jedna, wielka sieczka insynuacji bez pokrycia i przeinaczen. Tezy z dupy wyjete, ktore nie maja najmniejszego odzwierciedlenia w moich wypowiedziach. "Tforca" z Ciebie jak sie patrzy, ale partner do merytorycznej rozmowy zaden
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Anno
kiedy wydasz z siebie beee, albo meee
na temat cudów braci K
1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.

2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce

3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV.

4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany.

5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989.

6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy.

7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Stachu,
daruj sobie te prowokacje Ja tam lubie konkretne dowody. Masz takie - dawaj, a porozmawiamy. Najgorsze swinie, jak nie maja dowodow, lub twardych argumentow, to czepaiaj sie rodzicow. Mnie, Stachu, nie interesuja rodzice, ani twoi, ani Tuska, ani Kaczynskiego, ani nikogo innego. Oceniam kogos po jego czynach, a nie jego rodzicow. Podam ci przyklad Jaruzelskiego. Domyslam sie, ze wiesz kim byli jego rodzice, jaka katorge przeszli i jak przeszedl jako dziecko Jaruzelski. Niestety, w dorosylm zyciu okazal sie bandyta antypolskim, na sowiecich uslugach. Czym zawinili w tym jego rodzice ?
Nudny sie robisz, przewidywalny i pleciesz, jak mantre te same teksty, ktorymi nikt sobie dupy nie zawraca. Ale "tfosz" dalej

Moja uwage dzis skupia "cud w Polsce". Bo jakim to cudem, nagle, mielismy tak spokojne swieto ? Zadnych zadym, walk z policja i innych akcji. Wczesniej, to juz tygdzien przed telewizornia ostrzegala, jakie to zamieszki i tragedie niesc bedzie ze soba narod, ktory przyjdzie na pochod. A tu patrz pan panie Cuda, cuda na kiju Odchodzacy rzad uznal, ze prowokacje bylyby bardzo zlym posunieciem w momencie pakowania kartonow ?

" Zero zadym, budek przed ambasadami nikt nie podpala. Tęczy nie ma. Jak żyć?"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty

(Krowa)
Początkujący
Lindemans napisał:
Krowa napisał:

Z Toba na prawde sie nie da normalnie rozmawiac. Mecisz, przeinaczasz, wydumujesz jakies historie z mojego zycia, ze niby 30 lat chodzilam wkur...na wypisujesz bzdury, ktore z moich ust nie padly. Ze Ty nie jestes prawdziwym Polakiem (insynuujesz, ze to niby jak tak twierdze, bo przeciez do mnie sie zwracasz?). Czy ja wspomnialam cos o Maciarewiczu, jako specjaliscie od katastrof ? On objal konkretne ministerstwo i ono nie nazywa sie "...od katastrof".Nie wspomnialam, ze tylko Tusk jest winny wszystkiemu, ze Jarus jest bez skazy. Dalej pierd.... smutki o "wszystkich, ktorych nie lubimy", a bylo tylko od odsunieciu bezkarnych wspolpracownikow bezpieki, agentow prosowieckich od pelnienia funkcji publicznych(Ty juz nawet wiezieniem wymachujesz..) Podales, jakies oskarzenia w stosunku do okreslonych osob z PIS, a ja napisalam, ze sa niewinni ?

Jedna, wielka sieczka insynuacji bez pokrycia i przeinaczen. Tezy z dupy wyjete, ktore nie maja najmniejszego odzwierciedlenia w moich wypowiedziach. "Tforca" z Ciebie jak sie patrzy, ale partner do merytorycznej rozmowy zaden

Uff..........stakkars deg ! Asperger ? To rzeczywiscie nie ma przeslanek do rzeczowej rozmowy. To jedyne sensowne co powiedzialas Baw sie dobrze !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dla mnie Pan Generał Jaruzelski to prawdziwy Polak
jego miejsce na wawelu
który uratował te jak ich tam zwał marszałek Piłsudski
przed masakrą
a z okazji tego jakiegoś tam święta
to przypomnę takie cudo
Chłopi bali się Polski niesłychanie, wierząc, że z jej powrotem przyjdzie na pewno pańszczyzna i najgorsza szlachecka niewola. Powstania uważali za jakąś potworną zbrodnię, której nawet nie umieli nazwać ani określić, a powstańców za dzikich, pomylonych zbrodniarzy, będących plagą ludności i nieszczęściem dla chłopów”. To cytat ze wspomnień Wincentego Witosa, czołowego działacza ludowego, w latach 1920-1921, 1923 i 1926 premiera Polski. Witos, który urodził się w 1874 r. w dość ubogiej rodzinie chłopskiej z okolic Tarnowa, pisał o nastrojach panujących na wsi w czasach jego dzieciństwa i młodości. Dziś oceny, jakie przedstawiał, mogą niejednego zdumiewać, a nawet oburzać. Jak to, polski chłop nie chciał Polski, powstania uważał za zbrodnie?!
historia.newsweek.pl/kiedy-chlop-stal-sie-polakiem-tomasz-kizwalter-newsweek-pl,artykuly,281641,1.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
jasta102 napisał:7) Cud siódmy to cud zagadka.
Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

Ad'rem.
Jeszcze nie tak dawno temu, rok, dwa, można było przeczytać w Wikipedii, że ten konkretny dom "willa" który otrzymał Kaczyński, został zabrany po wojnie, znanemu Polskiemu zasłużonemu przedwojennemu architektowi i wykładowcy, bez żadnego odszkodowania.
Teraz trudno jest to znaleźć.
Pewnie od przyszłego poniedziałku w wiki, będą działy się nie takie cudeńka, jak w życiorysie rodziców Kaczyńskich i nie tylko ich.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
defenderr
(defenderr)
Maniak
Remigrant napisał:
jasta102 napisał:7) Cud siódmy to cud zagadka.
Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym?

Ad'rem.
Jeszcze nie tak dawno temu, rok, dwa, można było przeczytać w Wikipedii, że ten konkretny dom "willa" który otrzymał Kaczyński, został zabrany po wojnie, znanemu Polskiemu zasłużonemu przedwojennemu architektowi i wykładowcy, bez żadnego odszkodowania.
Teraz trudno jest to znaleźć.
Pewnie od przyszłego poniedziałku w wiki, będą działy się nie takie cudeńka, jak w życiorysie rodziców Kaczyńskich i nie tylko ich.

ty to swoim zyciorysem sie zajmij gabriel zlodziej i damski bokser
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

()
Maniak
ogonowski
każdy ma prawo znać podstawowe fakty z życia przywódcy
który aktualnie Polskę Zbawia
i pewnie go też powiozą na lawecie na wawel
Zgłoś wpis